Play: album van de week (27, 2015): Gnod – Infinity Machines

gnod-infinity_machinesWeek 27 inmiddels: deze week is Gnod  in de aanbieding met Infinity Machines.

De Britse krautrockband zagen we vorig jaar nog op de eerste editie van het Eindhoven Psych Lab en was eerder ook al eens op Roadburn en Incubate te vinden. Lekker obscuur en vervreemdend plaatje. Een bijzondere donkere trip in de richting van dark-jazz ambient drone kraut jams. Of zoiets. En het is best een lange zit. De acht nummers vormen een driedubbel-elpee.

… En met alles is op deze grandioze tour de force dan ook álles bedoeld. Saxofoondrone uit de school van Bohren und der Club of Gore gaat schuren en knarsen, wordt unheimlich en echoot hol als Throbbing Gristle met Martin Hannetts Joy Division-productie. Het verplettert met gruisbeats op stoomwalskracht al te veel fijnzinnige mystiek. Bovendien staat het vrolijke en olijke positieve vrijheidsgevoel van Can en Neu! fier bovenaan in het banier van deze eigentijds ritualistische en psychedelische space-opera. – KindaMuzik

… It’s all there on Infinity Machines – anger, cynicism, hatred, sexual frustration, dry humour, even some sort of intensely bacchanal happiness – and these are the defining emotions of our time; an age defined by the excessive externalisation of our private headspace (narcissistically or otherwise). Infinity Machines is a painful modern masterpiece, and it’s urging us to listen to the voices in our heads. – The Quietus

[spotify id=”spotify:album:4d8WDhOk3DBzxZEQaCiKYK” width=”300″ height=”380″ /]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=7WIrBBZmurs&w=500]

Check de hele lijst van 2015 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:5EplUU6oa7MGk5VJKPzmhY” width=”300″ height=”380″ /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *