Play: album van de week (28, 2015): Vennart – The Demon Joke

Mike-Vennart-The-Demon-JokeWeek 28 inmiddels: deze week is Vennart in de aanbieding met The Demon Joke.

Is er leven na Oceansize? Jawel. Frontman Mike Vennart (ook British Theatre en live gitarist bij Biffy Clyro) heeft een ‘solo’-plaat uitgebracht met hulp van z’n oude makkers Richard A Ingram (“Gambler”) (gitaar/synths in Oceansize, ook met Vennart in British Theatre en hier op keys) en Steve Durose (gitaar, en sinds Oceansize ook in Amplifier trouwens) en Dean “Denzel” Pearson (drums, ook in Amplifier). The Demon Joke is een fijne plaat die behoorlijk aan die vorige band doet denken, misschien in een wat lichte variant inderdaad (zie de Progwereld-recensie). De gezongen lijntjes meanderen naar mijn smaak soms nog wel een beetje flauwtjes heen en weer (daar heeft Steve Durose aan meegeholpen), maar verder is het een uitstekend werkje en dat doet mij verlangen naar een optreden van Vennart. En dan zie ik ook liever dit live dan dat Vennart in het donker mee zit te gitaren by Biffy Clyro. Vooralsnog alleen te zien in de UK…

… Vergeleken met het werk van Oceansize klinkt “The Demon Joke” inderdaad veel lichter en optimistischer. Het gitaarwerk is zeker nog prominent aanwezig, maar klinkt een stuk transparanter. De zangmelodieën liggen prettig in het gehoor en hebben niet zelden een sterk poppy karakter. Daarbij hebben de toetsen een belangrijkere rol gekregen. Soms klinken ze alsof ze uit de dance-muziek zijn geplukt. Er valt echter niet veel te dansen op deze muziek: veel maatwisselingen, onregelmatige maatsoorten, vooruitgeschoven accenten. … “The Demon Joke” is een sterk en gevarieerd album geworden, niet te vergelijken met het Oceansize-werk. Van mij mag Mike Vennart nóg wel een keer een duik in de duisternis nemen. – Progwereld

Check de hele lijst van 2015 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (28, 2015): Vennart – The Demon Joke”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s