Play: album van de week (31, 2015): Tame Impala – Currents

sl-104096Week 28 inmiddels: deze week is Tame Impala in de aanbieding met Currents.

Okay, die eerste van deze Australiërs (of Australiër – Parker doet dit toch vrijwel in z’n eentje allemaal) was heel goed, en die tweede mocht er uiteindelijk ook wel wezen. Maar dit is toch een lastigere bevalling. De psychedelische rock is veel meer ingewisseld voor wat glijdende synth-pop. Natuurlijk heeft het nog ergens wat zalvende psych en flanger-effecten, die bekende droge drums, de funky bas-patroontjes en de herkenbare echo-zang van Parker. Maar is het vooral niet erg loom en afgemeten geworden? Waar is de verrassing? De bijzondere uitspattingen en wendingen? En hoe catchy is het pop-element nog echt? Ik weet het nog niet.

Toch in de weekplaat dus, opdat ik het niet vergeet. Sowieso is Kevin Parker een genie, en het schijnt dat het even duurt voordat het kwartje valt. Dat had ik ook wel met eerdere albums, maar of dat nog echt met deze gaat gebeuren…

Na “Nangs” is “The Moment” nog wel een aardig liedje, maar het niveau van de songs zakt langzaam in. Waar zijn de prachtige wendingen van Parker gebleven? Het heeft plaatsgemaakt voor een geluid dat meer een mix van r&b en disco is, en dan in een wat psychedelische sound. Vooral doordat het tempo laag ligt, kan ik mijn hoofd er niet bijhouden. – File Under

… Het minder goede nieuws: de sterkste, origineelste en meest opzwepende acht minuten van het derde Tame Impala-album heb je dan ook meteen achter de rug. … Vanaf een vroeg geplaatste en nogal loos aanvoelende interlude genaamd Nangs – alsof dit pas het begin van het album is en niet Let It Happen ervoor – trapt Tame Impala een versnelling lager in. Vanaf dat moment drijft Currents op minder dwingende discopop en neo-R&B-achtige nummers, waarbij de plaat eigenlijk in één soort lomere vibe blijft hangen. – Kicking The Habit

… Natuurlijk zullen de gitaren worden gemist, wordt zijn ijle stem zonder alle fuzz op een gegeven moment wat vervelend en is de productie soms wel erg dik dichtgesmeerd (met alle levels continu heel hoog). Gelukkig dan dat tracks als ‘Disciples’ of ‘The Less I Know The Better’ toch een nog een beetje voor het oude Tame Impala-gevoel zorgt – 3voor12

Check de hele lijst van 2015 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (31, 2015): Tame Impala – Currents”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s