Play: album van de week (33, 2015): Chelsea Wolfe – Abyss

Chelsea_Wolfe-2015-Abyss_CoverWeek 33 inmiddels: deze week is Chelsea Wolfe in de aanbieding met Abyss.

‘Een beetje een moeilijk plaatje’, was mijn eerste gedachte over de vorige plaat destijds. Deze Amerikaanse dame is dan ook wel lastig in een hokje te stoppen. Zo kom je bij haar muziek genres tegen als (neo)folk, experimental, gothic rock, indie, doom, drone, dark ambient en zoiets als ethereal of dark wave. Of gewoon drone-metal-art-folk. Nou ja. geen standaard singer-songwriter dus. Integendeel. Dit album bevalt me vooralsnog goed, dus ik laat het nog even verder sudderen aan alle donkere kanten.

Elektronica, samples, drones, momenten van tere introspectie, heftige uitbarstingen en sferen vol duisternis zijn ook de lijnen door de muziek op deze plaat … Dit is zware kost, die niet in elk nummer even overtuigend neerslaat. Maar stug doorluisteren leert dat er in de psyche van Chelsea Wolfe heel wat spannends omgaat. De manier waarop ze dat verwoordt, en verklankt, kruipt je uiteindelijk wel onder de huid.  – OOR

Check de hele lijst van 2015 hier:

2 Reacties op “Play: album van de week (33, 2015): Chelsea Wolfe – Abyss”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s