Play: album van de week (37, 2015): The Holydrug Couple – Moonlust

alb93954Week 37, vorige week al, hoog tijd voor The Holydrug Couple. In de aanbieding met Moonlust.

Misschien is dit wel lekkerder dan die nieuwe Tame Impala. Best wel lome psych ook, en niet geweldig gezongen, maar de psychedelische draai die er hier aan gegeven wordt doet me meer denken aan de Tame Impala van eerdere albums. En dat is best relaxed. En lekker. Uit Chili. En ze stonden op het Valkhof Festival dit jaar, anders had ik ze misschien nooit ontdekt.

We worden verwend op het festival met fijne psychedelische muziek, en zo is The Holydrug Couple uit Chili ook een fijne variant op dat thema. Het heeft ergens wel iets van Tame Impala, maar dan dus nog een tandje lomer eigenlijk, maar dat brengt ons wel in een lekkere relax-houding. Geen geweldige zang, dat kun je ook niet helemaal afdekken met dikke effecten, maar de dikke zalvende synths zorgen wel voor een totaalgeluid dat aanvoelt als vol warm bad, waarbij de dromerige effecten in het rond vliegen. Daarmee laat de band je gewillig meevoeren in een weldadige en zwoele trip, en dat is nu ook precies de bedoeling. Het levert een voorzichtig hoogtepuntje op vanmiddag. – Valkhof Festival 2015

Geef het beestje een naam: spacerock, krautrock, experimenteel, psychedelica. Maar wat belangrijker is dat het een uiterst prettige plaat is van een duo dat weet waar Abraham de mosterd haalt. Moonlust moet je ondergaan. En eerlijk is eerlijk, ook zonder pilletje is dit prima te verteren. – File Under

[bandcamp width=100% height=120 album=1773176611 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=AVEJAFi90VI&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2GmxAYOWV18&w=450]

Check de hele lijst van 2015 hier:

[spotify id=”spotify:user:tbeest:playlist:5EplUU6oa7MGk5VJKPzmhY” width=”300″ height=”380″ /]

Eén antwoord op “Play: album van de week (37, 2015): The Holydrug Couple – Moonlust”

Reacties zijn gesloten.