Play: album van de week (39, 2015): Wire – Wire

WireWeek 39 inmiddels: deze week is Wire in de aanbieding met Wire.

Wire is het veertiende album van de Britse postpunk-band Wire, actief sinds 1976. Debuutalbum Pink Flag werd destijds misschien wel het meest originele Britse punkalbum van die tijd genoemd (aldus hier), maar de band is voornamelijk aan mijn aandacht onttrokken geweest in al die jaren. Het is nooit te laat. Wire is wat loom en repetitief bij momenten, maar het heeft iets. De aanstekelijkheid van “Blogging” bijvoorbeeld, het langgerekte van “Swollow” en “Harpooned”, de algemene dromerigheid, de terloopse zang, het mooi blijven hangen in een akkoord, en de lichte psych- en postrock-touch van de gitaren bij momenten. Op een paar kleine missers na een heel fijn album.

… De uitgebalanceerde set songs is toegankelijk maar weet door de sfeer, de klankkleur, de nooit alledaagse teksten en de immer experimentele inslag toch weer te prikkelen. De albumdiscografie van Wire laat zo langzamerhand een wel erg langdurige en kwalitatief hoogstaande consistentie horen. … – Written in Music

… En net als op voorganger Change Becomes Us (2013), waarop ze ongebruikt oud materiaal als basis voor nieuwe songs gebruikten, zijn de heren in vorm. Sterker nog, met In Manchester leveren ze zomaar hun beste popliedje van deze eeuw af … Voor de rest weet Wire weer onnavolgbaar als zichzelf te klinken. Niet alleen via de gebruikelijke knipoogjes naar het eigen verleden (Shifting, Split Your Ends), maar ook door steeds weer op een andere manier met onalledaagse popmelodieën in stoïcijnse muzikale omgevingen te werken. – Oor

Check de hele lijst van 2015 hier:

Eén reactie op “Play: album van de week (39, 2015): Wire – Wire”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s