Play: album van de week (42, 2015): Møster! – When You Cut Into The Present

mosterWeek 42 inmiddels: deze week is Møster! in de aanbieding met When You Cut Into The Present.

Derde album van de band van Kjetil Møster in drie jaar, hier weer aangevuld met bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (Elephant9, BigBang) en… twee leden van Motorpsycho. Jawel, naast Motorpsycho lijkt 2015 ook wel het jaar van de nevenprojecten voor de drie heren, of ik heb dat eerder gemist natuurlijk. Zo zagen we meesterdrummer Kenneth Kapstad ook al geweldig performen met Spidergawd (samen met Motorpsycho-bassist Bent Sæther) en als invaller met Brimstone op het Roadburn-festival, en speelt hij ook in Monolithic. Daarnaast Hans Magnus “Snah” Ryan himself, gitarist/vocalist bij Motorpsycho.

Møster! had ik dus eerder compleet over het hoofd gezien en gehoord, maar als je van fijne jazzrock/prog/psych houdt met vurige sax… Luister dit…

… On “When You Cut Into the Present” this gradual build-up has been replaced with a more direct and confrontationally effective style. Prog rock, psychedelia and John Coltrane’s jazz are obviously still sources of inspiration for the band, but this time they share the honours with everyone from King Crimson in their Red period to Alice Coltrane and the krautrock masters of Can. Their music has also incorporated references from the originators of the Nordic jazz sound of the 1960s and 70s such as Garbarek/Rypdal/Andersen/Christensen. From the very beginning of the album the musicians hit the floor running, propelling themselves towards ecstasy with constant sonic excesses and grooving with marathon-like stamina. The result is a catchy, addictive and consistently creative eruption of an album that will get the pulses of many music lovers racing, and will glue grins to their faces. – Hubromusic

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

Eén reactie op “Play: album van de week (42, 2015): Møster! – When You Cut Into The Present”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s