Play: album van de week (43, 2015): PAUW – Macrocosm Microcosm

PAUWWeek 43 inmiddels: deze week is PAUW  in de aanbieding met Macrocosm Microcosm.

Daar is ie dan, het debuutalbum van PAUW uit Haaksbergen. Vorig jaar waren ze al de meest gevraagde artiest in de popronde en mochten ze openen voor die andere leuke retro-psychers van Temples. PAUW maakt psychpop uit de jarenzestig/zeventig en mag je ergens ook wel vergelijken met Temples, Tame Impala en Pink Floyd, of uit eigen land Jacco Gardner en The Womb, al zijn er natuurlijk altijd wel verschillen. Op het debuut ook twee (van de vier) nummers van die fijne EP, en dat zijn ook wel smaakmakers op dit album, dat verder is aangevuld met aardige nummers: soms net wat te weeïg of gezoet vind ik, maar hier en daar wel avontuurlijke psych op z’n best. Hier op Spotify trouwens een lijst met persoonlijke favorieten van PAUW, weet je gelijk waar ze de gelikte mosterd vandaan halen.

Het Twentse PAUW onderscheidt zich van andere bands die de inspiratie ook graag in de psychedelica van de jaren zestig en zeventig zoeken in de weergaloze melodieën die ze aan hun liedjes meegeven. … Soms is het een beetje spacey, …. Soort Tame Impala vóór de dansbeats, of zelfs Earth & Fire (met Jerney Kaagman) uit het begin van de jaren zeventig. Het kan niet anders dan dat PAUW met dit albumdebuut op zak de overwinningstocht voortzet en het buitenland gaat lonken.. – OOR

… Het is een plaat die een belangrijk deel van haar kracht ontleent aan de suikerzoete melodieën en aan de dynamiek in de muziek van Pauw. Macrocosm Microcosm betovert met een prachtig klankentapijt en intrigeert met een hele fraaie instrumentatie vol subtiele wendingen en dynamiek. Psychedelische muziek uit een ver verleden is de afgelopen jaren vaker geserveerd, maar nog niet zo goed als op het debuut van Pauw. Droomdebuut. – De krenten uit de pop

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

Eén reactie op “Play: album van de week (43, 2015): PAUW – Macrocosm Microcosm”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s