Play: album van de week (44, 2015): Fuzz – II

fuzz-ii-coverWeek 44 inmiddels: deze week is Fuzz in de aanbieding met II.

Fuzz duzz. Waarom? Zie o.a. het Lowlands 2015 verslag. Met het productieve wonderkind Ty Segall op de drums en Meatbodies frontman Chad Ubovich op bas. Draagt ook graag een fleurig jurkje trouwens, zie datzelfde Lowlands verslag. En voor de rest, veel fuzz van Charles Moothart op gitaar. Bij elkaar een opwindend soepje. Duzz.

Met hun bluesy, Black Sabbath-achtige gitaarriffs speelde Fuzz, met garagewonderboy Ty Segall op drums, deze zomer de Charlie op Lowlands helemaal plat. De band, vernoemd naar het gitaareffect, doet op hun tweede plaat precies hetzelfde als live: overstuurde gitaren en Segall die drumt alsof hij gitaar speelt – gecontroleerd rammend. – Volkskrant

Het meeste aanzien mag het bijna veertien minuten durende slotstuk, toepasselijk genoemd II, ontvangen. De jamsessie verkent de verschillende muzikale paden waar de band zijn invloeden uit haalt. Van strak geregisseerde melodielijnen, zwaar beladen gitaarsessies tot aan de psychedelische klanken van het geheel. Het tweede album van Fuzz brengt een hevigheid teweeg in de krachtige gitaarklanken, gedrongen zang en het ritmische drumwerk. De verschillende decennia binnen de muziek worden hierbinnen doorlopen, hoorbaar in de early metal, psychedelica en bluesrock. … Fuzz mag daarom niet meer als project door het leven gaan, maar als een powertrio met het vermogen oude tijden te laten herleven.- Platendraaier.nl

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

Eén reactie op “Play: album van de week (44, 2015): Fuzz – II”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s