Play: album van de week (45, 2015): Flying Horseman – Night is Long

Flying Horseman - Night Is LongWeek 45 inmiddels (en alweer voorbij eigenlijk): deze week Flying Horseman in de aanbieding met Night is Long.

Bezinning. Het woord komt even in me op. In het algemeen. En met deze plaat. Neem daarbij een vleug weemoed en melancholie, zet het in de herfst aan tijdens de vroege schemer, en laat het de hele nacht doorsudderen. Want de nacht is lang, een bewuste verwijzing naar de titel uiteraard. De Belg Bert Dockx liet tijdens het Valkhof Festival als Strand al horen dat zijn stem ook een prima instrument is, naast uiteraard zijn akoestische gitaarspel en het sublieme psych-jazz gitaarwerk in die andere fantastische band Dans Dans. Night is Long van die andere band van Dockx klinkt me in eerste instantie wat meer ingetogen dan eerder werk, maar ik ben me nog aan het inlezen. Eh. Luisteren. Zou je ook moeten doen. Luister “Money” hieronder maar eens. Weer zo’n prima Belgische plaat denk ik. Het houdt niet op. Gelukkig maar.

… De meeste songs hebben weer dat typische trance-achtige waar Flying Horseman bekend om staat. Door het steeds maar weer herhalen van hetzelfde patroontje, al dan niet lichtjes variërend, raak je net als bij de vorige platen weer zwaar in de ban van de benevelende muziek. … Bij elke luisterbeurt ontdek je andere lagen waarin jachtige percussie, borrelende bassen en ijle synths zich ophouden of word je geraakt door een tekstflard die je nog niet eerder opmerkte. – daMusic

… En inderdaad: in de indrukwekkende, acht minuten klokkende eerste voorbode Money lijkt er aan een inktzwarte nacht geen einde te komen. … Denk bij deze zinderende, magistraal opgebouwde trip gerust aan de intensiteit van Nick Cave and the Bad Seeds op hun best. … Kicking the Habit

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

2 Reacties op “Play: album van de week (45, 2015): Flying Horseman – Night is Long”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s