Play: album van de week (46, 2015): Julia Holter – Have You In My Wilderness

Holter, Julia - Have You In My WildernessWeek 46 inmiddels (en alweer bijna voorbij eigenlijk): deze week Julia Holter in de aanbieding met Have You In My Wilderness.

Hey, wat is dat? Okay, als ik ga vragen welke artiest dit is dan moet het op een of andere manier wel opvallen. Nu heb ik dat niet vaak bij de wat zoetere muziek, maar – laten we zeggen – de etherische muziek van Julia Holter weet bij vlagen een goede snaar te raken en heeft een intrigerend eigenzinnig randje. Mooi. En bijzonder.

… Het zijn vooral de prachtige melodieën die Have You In My Wilderness tot Holters meest gebalanceerde werk tot nu toe maken. … Die beweging richting behapbare melodieën heeft Holter op Have You In My Wilderness voortgezet … Alles tezamen is dit een van die zeldzame platen die volledig in balans is, waarop houvast en ontregeling elkaar als een soort yin en yang in de tang houden. Het zal zeker niet het eindpunt zijn voor Holter, die er altijd weer in slaagt te verrassen. – 3voor12

… Goed, ze mag tegen het slot de overheersende schoonheid één keer flink te lijf gaan met de ongrijpbare, broeierige spacejazz van Vasquez, maar toch past die wonderwel tussen de overige liederen, stuk voor stuk ongekend delicaat, fantasierijk en vooral bloedjemooi vormgegeven. Als de wildernis uit de titel staat voor Holter’s eigen muzikale wereld, dan houdt ze daar inderdaad elke luisteraar willoos in gevangen. … Kicking the Habit

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

Eén reactie op “Play: album van de week (46, 2015): Julia Holter – Have You In My Wilderness”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s