Play: album van de week (47, 2015): Steak Number Eight – Kosmokoma

steak-number-eight-kosmokomaWeek 47 inmiddels en deze week Steak Number Eight in de aanbieding met Kosmokoma.

Deze (nog steeds) jonge knapen uit België blijven maar goede platen maken en dat blijft erg knap. Kosmokoma is alweer de vierde (officieel de derde – zie verder ook de albumbeschrijvingen van All Is Chaos en The Hutch) langspeler waar het talent nog steeds vanaf spat en waarin ik op het eerste gehoor frisse nieuwe elementen hoor. Hatsee! Categorie sludge- en post-metal, naar eigen zeggen in de hoek van ISIS, Mastodon, Killing Joke, Neurosis and Tool. Of Deftones. Ik zie het me nog schrijven, ze mogen best wat meer variëren in tempo, en zo te horen doen ze dat op dit nieuwe werk prima. Het zijn drukke weken, maar hier moet ik nog zeker meer naar gaan luisteren.

… De  band noemt het nieuwe album “Echt Steak, maar dan frisser en psychedelischer”. … Kosmokoma toont een Steak Number Eight dat op alle fronten volwassen geworden is. Het album kent sterke composities, het is muzikaal spannend en afwisselend, maar bovenal klinkt Steak Number Eight krachtiger dan ooit en vol zelfvertrouwen. Het album is op momenten steenhard, maar houdt steeds een psychedelische touch waardoor het toegankelijk blijft.  – RockMuzine

… Het laatste deel van het album … hebben een echte postmetalfeel met geraffineerde melodieën en imposante, atmosferische songstructuren en zijn dan ook epische conclusies van een groots, meeslepend album, dat nog maar eens de grote kunde van de band bevestigt. De eindejaarslijstjes beginnen eindelijk vorm te krijgen en dan komt Steak Number Eight met ‘Kosmokoma’, hun beste tot nu toe, de boel zoals gewoonlijk weer grondig door elkaar schudden. … daMusic

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

2 Reacties op “Play: album van de week (47, 2015): Steak Number Eight – Kosmokoma”

  1. Pingback: t-beest's blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s