Play: album van de week (49, 2015): Anna von Hausswolff – The Miraculous

AnnaWeek 49 is (allang) weer voorbij en in die week had ik Anna von Hausswolff in de aanbieding met The Miraculous.

Een soort Kate Bush in kerkorgel-doom-stijl. Maar dan anders. Prachtig donker, net zoals eerder werk. Bombastisch en subtiel. Het smijt je tegen de muur om je dan liefkozend te omhelzen. Of andersom. Unieke pracht- en krachtplaat.

De Zweedse zangeres en multi-instrumentalist Anna von Hausswolff wist zich op haar tweede album Ceremony uit 2012 van de rust van haar pianospel door te ontwikkelen naar de donkere klanken van orgels en drones. Op haar derde album pakt ze nog grootser uit … Op muzikaal gebied weet Anna en haar band het beste van Swans te combineren met de eigenzinnigheid van PJ Harvey en Kate Bush. Het zwaar beladen geheel weet zich uiterst secuur te ontwikkelen binnen het ritme van de percussie, de overwoekerende orgelklanken en de meeslepende drones. … De orgelklanken voeren de boventoon en weten zich in combinatie met de gitaren en percussie te doen balanceren tussen de zware klanken en de intimiteit. … Hoe zwaar het geheel ook mag klinken, de nasleep is wat de ogen doet openen voor de miraculeuze plek. Platendraaier

… some of the most gloriously, ecstatically dark music of the moment. Her drawn-out, confoundingly heavy pieces draw on goth, doom metal, ambient, drone, and every other kind of music that can suck the light right out of your soul. … – Stereogum

… En zo kan het gebeuren dat het Ware Moment van Overdondering van deze week niet afkomstig is van Deafheaven, maar van de Zweedse muzikante Anna von Hausswolff. Haar nieuwe nummer Come Wander With Me/Deliverance mag je gerust een soort rockopera van ruim tien minuten noemen. … – Kicking the Habit

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

2 Reacties op “Play: album van de week (49, 2015): Anna von Hausswolff – The Miraculous”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s