Play: album van de week (51, 2015): Elephant9 with Reine Fiske – Silver Mountain

sl-105229Week 51 inmiddels en deze week is Elephant9 with Reine Fiske in de aanbieding met Silver Mountain.

Noors prog-/neo-psych-/jazz-rock trio, wederom aangevuld met de Zweedse gitarist Reine Fiske (Dungen). Samen met toetsenist Ståle Storløkken (Supersilent, Terje Rypdal) ook bekend van de samenwerking met Motorpsycho). Lange goddelijke en avontuurlijke jams van deze rasmuzikanten.

Elephant9 is not your ordinary jazz band, often being named as Norway´s best live band – surely quite rare for an instrumental band – they are equally popular in jazz and rock circles. On this, their fourth studio album, Elephant9 once again join forces with Reine Fiske – the quite excellent Swedish guitarist from Dungen and The Amazing – for an epic slice of mindblowing modern rock´n´jazz prog psychedelia. – Picadilly Records

 

‘Silver Slice’ is weer zo’n typisch epischmindblowing modern rock ‘n’ jazz prog psychedelica werkstuk. Weer een mijlpaal in de carrière van kernleden Stale Storlokken, Nicolai Haengsle Eilertsen en Torstein Lofthus. Vijf tracks waaronder een spaced out versie van ‘You Are The Sunshine Of My Life’ van Stevie Wonder. – Konkurrent

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

Eén reactie op “Play: album van de week (51, 2015): Elephant9 with Reine Fiske – Silver Mountain”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s