Play: album van de week (1, 2016): All Them Witches – Dying Surfer Meets His Maker

All Them WitchesWeek 1 van het nieuwe jaar en deze week is All Them Witches in de aanbieding met Dying Surfer Meets His Maker.

Met dank aan de tip van Martijn overigens (hier en hier op Twitter). All Them Witches uit Nashville, Tennessee is zo’n typische Roadburn-band, met gruizige melodieuze stoner, ronkende hardrock, pompende bassen, knetterende drums. Maar ook met meer gevoelige en soms uitgesponnen blues/folk-achtige seventies-spul. Okay. Van alles wat dus.

Te zien op 4 maart in Burgerweeshuis in Deventer, check dat. Nuttigen met Grolsch beugels.

… mixt psychedelica met stoner woestijnvibes, blues en een portie southern rock. En dat met een moddervet eindresultaat. Queens Of The Stone Age meets Black Sabbath meets Wolfmother meets Lynyrd Skynyrd.
Zwaar, bedwelmend en hypnotiserend. … altijd unieke liveshows met veel jams en improvisatie. – Burgerweeshuis, Deventer.

… Man, wat nemen deze gasten de ruimte om hun ideeën vorm te geven; uitgesponnen psych jams die aan iedere denkbare invloed van de afgelopen 50 jaar popmuziek wordt onderheven, maar wel steevast onder een heftige vintage sound gebukt gaat. … dat de plaat echt een Desert Sessions-vibe uitademt, niet alleen muzikaal gezien. Er is veel ruimte genomen om ideeën rudimentair te ontwikkelen. … het album in zijn geheel goed beluister- en behapbaar voor een breder publiek en niet alleen voor de fuzzed-out–psych-bluesrock liefhebber. – Never Mind The Hype

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s