Play: album van de week (52, 2015): Shining – International Blackjazz Society

ShiningIBSOh ja, die was er nog even snel tussendoor geglipt. Geen tijd. Vakantie. Week 52 van het oude jaar was het Noorse Shining in de aanbieding met International Blackjazz Society.

Zoals ik al schreef in het albumjaarlijstje van 2015: Nieuwe plaat van het Noorse Shining met wederom geniale maniakale jazz-metal van het onnavolgbare soort. Fenomenale instrumentbeheersing met een verpletterende rol voor drums en sax. Totale schuimbekkende en verscheurende waanzin. Muzikaal pijnigende SM tot op het bot. En dat is me toch lekker…

… De negen nieuwe songs van dit album zijn compact, gelikt en ontzettend pakkend. Zelfs de freejazz-intermezzo’s hebben een geweldige aantrekkingskracht …  De gestroomlijnde nummers waar geen noot op af is te dingen, hebben een jazzintro of barsten halverwege los in een flinke partij georganiseerde chaos. … 90/100 – Metalfan.nl

Met One One One liet men de jazz, voor zover die nog aanwezig was, dan ook vrijwel volledig links liggen ten faveure van nog even eclectische maar kortere en meer hapklare songs. De geflipte saxofoonpartijen bleven, maar complete chaos werd gestructureerde chaos, en die trend zet Shining op International Blackjazz Society voort. … Het grootste deel van de plaat bestaat uit dezelfde soort songs: niet te lang, met een duidelijk refrein en voorzien van duidelijke aanknopingspunten in de vorm van headbang- of meeschreeuwmomenten. Toch zijn er enkele momenten waarop het experiment wat meer dan op de voorganger de ruimte krijgt, en dat is zeker prettig om te horen. … 85/100 – ZwareMetalen.com

https://www.youtube.com/watch?v=L-CJaQvW10c

[spotify id=”spotify:album:5rvlfsiQskxsiRmct4xZ9H” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2015 hier op Spotify small_spotify

Eén antwoord op “Play: album van de week (52, 2015): Shining – International Blackjazz Society”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *