Play: album van de week (4, 2016): De Staat – O

destaatoWeek 4 inmiddels en deze week is De Staat  in de aanbieding met O.

Waarom? Daarom. Lees ook wat quotes hieronder. Prijsnummers: “Make The Call, Leave It All” en vooral ook “Time Will get Us Too”.

… De band verwerkt op O wederom op geheel eigen wijze invloeden uit zowel Amerikaanse rootsmuziek, Europese dance als elektronica, om die vervolgens naar een rockbandbezetting (met een steeds grotere rol voor toetsen) te vertalen. … Slechts twee keer zakt het tempo drastisch, maar ook dan is de sfeer groots (Time Will Get Us Too) … Met deze tracks hoef je niet veel oude hits op te diepen om een zaal wild te laten dansen. – OOR

… Pas op O krijgt de synthesizer werkelijk de ruimte om ook de sound te bepalen. Het knappe daarvan is dat De Staat zich dit nieuwe geluid werkelijk eigen heeft gemaakt. … De liedjes zijn nog steeds typisch De Staat, maar in stijl anders dan vrijwel alles wat ze hiervoor maakten. … Dat maakt het geheel van O opnieuw tot een gevarieerd album: typisch De Staat en toch weer een beetje anders. – Kicking the Habit

… op O gaan dansbaarheid en meeslependheid samen alsof dit een vanzelfsprekende combinatie is. … O is minder vol dan voorganger I_Con (2013) en klinkt eigener en zelfverzekerder. Precies de plaat die De Staat moest maken om aansluiting te vinden bij hun livereputatie als een van de opzwependste bands van de laatste tijd. – de Volkskrant

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s