Play: album van de week (5, 2016): Get Well Soon – LOVE

513722Week 5 inmiddels en deze week is Get Well Soon  in de aanbieding met LOVE.

Konstantin Gropper, frontman van Get Well Soon, is volgens mij een echte romanticus. Met zijn donkere zwoele stem zal hij toch menig harten veroveren zou je zeggen. De band volg ik al heel lang, dus een nieuw album (officieel het vierde, al maakten ze recent ook nog veel tussendoortjes) is bijna per definitie een plaat om in de wekelijkse etalage te zetten. In eerste instantie klinkt het me weer wat meer van hetzelfde en zeker wat soft, zeker op de achtergrond, maar ik moet er maar eens wat beter induiken. Het wat meer ruimte geven. En volume. Herkenbaar Get Well Soon, dat zeker. Eens kijken of ik er na meerdere draaibeurten verliefd op kan worden. Wie weet. LOVE. Dus. Met hoofdletters.

… Love is not just a title but also the main theme of the new GET WELL SOON record which will show a way more pop-focussed side of Gropper and his gang. – nbhap.com

… Get Well Soon levert hier een plaat van zeer hoog niveau af, die hopelijk zorgt voor die welverdiende doorbraak. … Dat Get Well Soon niet dezelfde bekendheid of impact heeft als bijvoorbeeld The National heeft mij altijd verbaasd. De gevoelige, donkere stem, de gelaagde composities en sterke teksten verdienen een veel groter publiek. Dit nieuw album bewijst dat eens te meer. … – Muzine

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=JvARWE3KxPA&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=pDsX9FV50vE&w=450]

[spotify id=”spotify:album:2fgRR0zK12LBA6BXOUZgsK” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify