Play: album van de week (6, 2016): Steven Wilson – 4½

515710Week 6 inmiddels en deze week is Steven Wilson in de aanbieding met .

Eigenlijk heb ik er genoeg over gezegd in mijn concertverslag. Wilson is een progrockheld van deze tijd en is materiaal dat hij gewoon nog had liggen na het vorige Hand. Cannot. Erase. dat daar conceptueel niet op paste. Maar wel goed is. Dus. Formeel misschien een EP, maar lang genoeg om het bijna een volwaardig album te noemen. En veel bands zouden toch willen om dit soort kwaliteit te brengen. Restjes van Wilson zijn toch echt om nog van te smullen.

… Bij het meermalen luisteren van dit album neig je soms, fracties van seconden, naar de gedachte dat je het eerder hebt gehoord. Wilson creëert ook nu weer zijn onmiskenbaar herkenbare sound met hoekige akkoorden, wisselende ritmes en virtuoos gitaarspel, soepel laverend tussen zacht en hard, klein en metal. En toch biedt 4 ½ uiteindelijk meer dan voldoende om geraakt te blijven. – OOR

… Ja, wat kun je nog zeggen na zoveel moois? Hooguit dat de grote roerganger er wederom in is geslaagd een uitstekend, zij het mini-, album te produceren met de left-overs van twee eerdere meesterwerken. … De sfeer en instrumentatie van met name “Hand.Cannot.Erase.” is duidelijk te horen. Evenals het solide spel van met name Beggs en de drummers. Wilson heeft de lat wederom wat hoger gelegd en mogelijk heb ik met deze vroege recensie al weer het album van het jaar gerecenseerd. … – Progwereld

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s