Play: album van de week (7, 2016): Motorpsycho – Here Be Monsters

Motorpsycho-Here-Be-MonstersWeek 7 is allang voorbij en Motorpsycho was toen in de aanbieding met Here Be Monsters.

Onze Noorse helden van Motorpsycho voerde in november 2014 met toetsenist Ståle Storløkken een speciaal voor het honderdjarig bestaan van het Norwegian Museum of Science and Technology gecomponeerd stuk uit. Here Be Monsters is een studiobewerking van dat stuk, overigens zonder Storløkken, die druk was met z’n andere projecten. Het album is relatief rustig, maar heeft met “I. M. S.” en het lange afsluitende “Big Black Dog” ook genoeg pit in zich. Het groeit nog langzaam door in mijn hoofd. Binnenkort maar eens wat conclusies opschrijven…

… Het trio van Motorpsycho legt de focus met Here Be Monsters op de afwisseling tussen ontroerende muzikale passages en ontwrichte en intensieve instrumentale stukken. … Motorpsycho blinkt op het album uit in de opbouwende psychedelische composities, waar de harmonieën je in de greep van de tekstuele ontwrichtingen houden. Daarmee blijven ze de kracht van hun vele muzikale kunststukjes trouw en slagen ze er met Here Be Monsters in de donkere tijden en momenten van opleving samen te smeden tot een pakkend en kwalitatief hoogwaardig geheel. – Platendraaier

[vimeo 154031587 w=500&h=280]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=L17A2wVTgWk&w=450]

[spotify id=”spotify:album:5uFJVAgqq5hUvDf8JV816P” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Eén antwoord op “Play: album van de week (7, 2016): Motorpsycho – Here Be Monsters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *