Play: album van de week (8, 2016): Electric Eye – Different Sun

Electric Eye - Different xWeek 8 inmiddels en deze week is Electric Eye in de aanbieding met Different Sun.

Een van die fijne psychrockbands die definitief op mijn lijstje ‘bands om in de gaten te houden’ zijn beland. Gezien overigens op Let’s Get Lost (2014) en Eindhoven Psych Lab (2015). De Noorse band zoekt op het tweede album, zo op het eerste gehoor, wat meer naar melodie (en zang) en rust, maar toch zit er genoeg in het vat. De groep lijkt zich te ontwikkelen, richting een eigen geluid en zonder het avontuur uit het oog te verliezen.

… Through 40 minutes the listener is this time taken on seven journeys, all drenched in tape echo, sitar sounds, backwards guitar solos, bongos and monotonous fuzz bass. A dynamic rollercoaster where the landscape soon fluctuates between open and calm desert moods, and then suddenly ignites the rocket engines and leaves the atmosphere once and for all. … It’s fully possible to hear traces of the golden psychedelic reveries of the 60s and the lyrical and scenic progrock of the 70s in Electric Eye’s music. A dose of motoric, German sounds must be mentioned, plus Indian drone music. … they guide the listeners on a perpetual musical journey full of surprises. – Electric Eye on Bandcamp

… Different Sun doesn’t disappoint in doing so. With blistering guitars that ring with reverb, it’s an enlightening journey that spans the shifting sands of desert rock, the swirling seas of psychedelia and the stony surfaces of classic rock. Electric Eye have gone for the full retro feel here, yet in doing so they still keep a modern air about them that doesn’t make listeners want to just dismiss it. – Louder than War

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s