Play: album van de week (9, 2016): Ulrika Spacek – The Album Paranoia

Ulrika Spacek - The Album ParanoiaWeek 9 is al weer achter de rug. Afgelopen week was Ulrika Spacek in de aanbieding met The Album Paranoia.

Begonnen in Berlijn als duo (Rhys Edwards en Rhys Williams) nu opererend vanuit Londen met drie extra bandleden. De band maakt zoiets als dromerige psychpop, waarin zowel hallucinerende herhalingen met gruizige gitaren zitten als lieflijke popmelodietjes verdronken in echoënde wolkjes. De sound wordt wel vergeleken met bands als  Deerhunter, Hookworms, My Bloody Valentine, Sonic Youth en Television. Maar f*ck vergelijkingen eigenlijk ;). Misschien een mooie band voor Eindhoven Psych Lab of Roadburn, maar ze zijn bevestigd voor Best Kept Secret deze week.

One of the best albums to come our way of late is the debut of Ulrika Spacek, The Album Paranoia. While Krautrock-esque cycles of repetition may have felt a little well-worn in recent years, the London-based five-piece galvanise them afresh with aerial melodies and twinned-voice harmonies wed to guitars that either bristle with distortion or ring in clanging chimes. – The Quietus

 

… heel sterk brouwsel heeft gecreëerd met invloeden van Deerhunter, de latere Sonic Youth en Television. Invloeden die in tien vrij uiteenlopende, sterke liedjes prachtig en met een wonderlijke vanzelfsprekend zijn samengesmolten, extra afgekruid met enkele psych- en krautinvloeden à la Wooden Shjips of Hookworms. – Kicking the Habit

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/240364445″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/233459994″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/191083885″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[spotify id=”spotify:album:3WaaDeIMtVFzWaCG7aOqUt” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *