Play: album van de week (10, 2016): Mugstar – Magnetic Seasons

Mugstar---Magnetic-SeasonsWeek 10 inmiddels. Deze week is Mugstar in de aanbieding met Magnetic Seasons.

Mugstar uit Engeland maakt zoiets als kraut/psych/space/noise-rock in de lijn van Oneida, Sonic Youth, Neu! en Hawkwind, en is actief sinds 20013. Leuk weetje: de band nam een van de laatste Peel Session op in 2004 met wijlen John Peel. De band zag ik op Eindhoven Psych Lab 2014 en Roadburn 2015 en speelden daarvoor ook al eens op Le Guess Who (2011) en Incubate (2009). Magnetic Seasons is net uitgebracht op Mogwai´s RockAction Records. Het album bevat minder van die bekende pompende stofzuigerpsych, maar is veel rustiger, meer sfeervol en post-rock-achtig. Bestaat er zoiets als post-psych? Het is een relatief lang album (2LP) ook. Lekker om je ogen te sluiten en om een bad in te nemen.

De band kun je op 2 april zien in W2 in Den Bosch, samen met de fijne Eindhovense space/noise/psych-rockers van Radar Men From The Moon en Tamarin Desert 

 

The album comes from studio sessions which saw the band working more freely eschewing limits on time giving themselves the space to experiment more than they may usually be able to leaving them with a new double-album. Magnetic Seasons follows in the wake of their 2015 collaborative album with Can’s Damo Suzuki. – The Quietus

… who’ve unleashed another super-long tirade of post-rocking echo riffs and void-numbed grooves. … Mugstar continue to offer a rather chrome approach to psych rock, jamming with as much traditionalism as Explosions In The Sky would offer post-rock. – Norman Records

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s