Play: album van de week (11, 2016): Eefje de Visser – Nachtlicht

Eefje De Visser_NachtlichtWeek 11 inmiddels. Deze week is Eefje de Visser in de aanbieding met Nachtlicht.

 

Eefje de Visser groeit samen met (vooral ook!) haar band door naar de hoofdklasse van Nederlandse pop-acts, zie ook het verslag van haar optreden recent in Doornroosje. Nachtlicht bevat nog steeds haar knappe tegendraadse poëtische Nederlandse zang, maar is inmiddels meer dat dat. De knappe koortjes en de composities als geheel zijn fijnzinnig, dromerig, lichtvoetig, en op wolken gedragen, met dit keer de synthesizer als fijne flarden wind. Hoewel soms wat vrijblijvend, is het album een mooie pleister op je zere ziel. Als je er last van hebt. En als je er open voor staat. Zet het lekker vol aan voor het beste resultaat.

… niet op ingetogen wijze, zoals op voorganger Het Is. Een enkele keer klinkt het uitbundig, maar het is vooral rijk en gelaagd. De liedjes zijn voorzien van een stevige portie elektronica, die de weemoed extra diepte geeft … Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang te zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen. – OOR

Op Nachtlicht laat de Utrechtse zich van een nieuwe kant zien, met meer elektronica en vollere arrangementen dan op de twee voorgangers. Maar tegelijkertijd is het een typische Eefje-plaat, vol persoonlijke teksten, scherpe observaties en speels meanderende zanglijntjes. … Nachtlicht is dus geen schokkende transformatie, maar wel een album van een artiest die haar horizon verbreed heeft en haar verhaal nu op meerdere manieren kan vertellen. – 3voor12

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s