Play: album van de week (13, 2016): White Denim – Stiff

unnamed-32Week 13 inmiddels. Deze week is White Denim in de aanbieding met Stiff.

Hey, een nieuwe White Denim. En die klinkt zo even op het eerste gehoor weer lekker, met extra soul en meer retro zoals in de reviews hieronder al wordt opgemerkt. Opvallend opgewekt ook. Vaak lekker uptempo. Funky. Soulvol. Met kekke koortjes. Swing. Vleugje jazz en prog. Wat blues. En net aanstekelijke maatsoorten. Hier spat toch een vrolijk samenspel vanaf. Prima muzikanten ook. En eh.. een bijzondere hoes.

Ook op Stiff citeert White Denim nadrukkelijk uit de archieven van de 70s bluesrock en de rythm & blues, maar doet het ook nog steeds onverwachte dingen. Allmusic.com omschrijft dit mooi en trefzeker als het vermogen om zowel nerveus als soulvol te klinken … Stiff is geproduceerd door Ethan Johns, die heeft gekozen voor een wat meer retro geluid dan op de vorige platen van de band. Het is een geluid dat herinnert aan de hoogtijdagen van The Allman Brothers Band en Free, maar dan voorzien van een flinke extra dosis soul. … De bluesy en soulvolle sound op Stiff staat als een huis en valt op door gitaarwerk met ballen, een swingende ritmesectie en werkelijk geweldige zang. – De Krenten uit de pop

De band biedt directe rockmuziek, maar weet op andere momenten juist de soul in zich op te roepen. … White Denim weet rock, blues, soul en funk op een smaakvolle manier te combineren en dat is knap. Aan de andere kant doet die afwisseling soms wel de vraag rijzen welke richting de band nu precies op wil. … Op Stiff lijkt de vernieuwde band wat dat betreft weer zoekende. … Stiffklinkt bijzonder fris en is misschien wel het meest vrolijke album van White Denim tot nu toe. – Nieuweplaat.nl

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

Eén reactie op “Play: album van de week (13, 2016): White Denim – Stiff”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s