Play: album van de week (14, 2016): Three Trapped Tigers – Silent Earthling

album-tttWeek 14 inmiddels. Deze week is Three Trapped Tigers in de aanbieding met Silent Earthling.

Ah. Hoe is het toch met… Three Trapped Tigers?. Ze hebben een nieuwe dus, maar dat had je al begrepen. De band stond in 2009 op het Nijmeegse festival de-Affaire (tegenwoordig Valkhof festival) en maakte daar best wel indruk met hun nerveuze en licht noisy math-post-rock. Na Route One or Die in 2011 kwam er nog wel een compilatie van hun debuutmateriaal (Numbers: 1-13), maar daarna verdwenen ze echt van m’n radar. De nieuwe plaat – daar deden ze dus 5 jaar over – lijkt nóg meer een op elektronica gebaseerde stuiterplaat te zijn geworden dan we van ze zijn gewend. Nog steeds die fijnere complexere maatsoorten met een post-rock sausje dus. Denk Holy Fuck meets 65daysofstatic en Battles met een sprankje Suuns of zo, maar dat is meer voer voor hokjesdenkers. En – namedropping-alert – Brian Eno werkte er aan mee. En ene Karl Hyde van Underworld.  Hoewel ze hier en daar misschien net te ver doorschieten in de technische benadering (dan mis je tóch ergens ziel en emotie), lijkt het me toch een prima plaat. Zo op het eerste gehoor dan. Nog wat vaker luisteren is het advies aan mezelf.

Voor een instrumentaal trio zetten ze een indrukwekkende muur van geluid neer. Eerlijk is eerlijk: synths, electronica, ladingen effecten: toch wel de hoofmoot van die muur. … Dit album vol post-rockende electronische muziek is lekker om op te zetten terwijl je ook wat anders aan het doen bent. Als je er echt gericht naar gaat luisteren en heel serieus gaat zitten wezen over muziek en emotie, blijf je toch wat bekaaid achter. Live is dit dan wel weer een gegarandeerd spektakel.- Lords of Metal

… the classically trained trio put a classy yet chaotic spin on the slippery ‘noise-rock’ tag, and the result far transcends the terrestrial. … it’s noticeable upon first listen that they have tried to find new pastures through their same, epic scope. … clearly an experiment in how to expand on a sound that is already protean and expansive by nature. It’s a difficult job, and that’s clear from listening to the record, but such is the breathtaking nature of Three Trapped Tigers that it is highly doubtful many will mind. – The Line of Best Fit.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=CMr5ZWPBEhM&w=450]

[spotify id=”spotify:album:0KIUMm3Br5jHyMd4O6KyDW” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *