Play: album van de week (17, 2016): Sinistro – Semente

Sinistro_SementeWeek 17, en in die week was Sinistro in de aanbieding met Semente.

Mijn hoogtepunt van Roadburn dit jaar was het Portugese Sinistro. Indrukwekkend live, maar uiteraard op de plaat ook niet heel verkeerd. Noem het fado-doom voor mijn part, met een bijzondere grote passie. 

… de zangeres van Sinistro is ook enorm intens en leeft zich enorm in met haar zang, maar vooral ook in haar scherpe bewegingen, die perfect meebewegen op de maat van de riffs van de donkere doommetal. Hoewel ze er een enkele noot net een beetje naast zit, lukt het haar verder toch enorm goed om hard, zuiver en voluit in het Portugees haar teksten over ons uit te storten op een beladen en emotionele manier. Alsof er dus metal onder fado muziek is gezet. Volstrekt uniek. Ik word totaal meegetrokken in de hele show van Sinistro, met die prachtige beelden op de achtergrond, die majestueuze zang, de intensiteit van de zangeres, en de bombastische melodieën. Wat een gave combinatie en wat werkt dit fantastisch live. Wat staat de geluidsmix ook briljant. En wat een dik einde met een waanzinnige uitvoering van “Fragmento” en de hakkende riffs op het einde. Sinistro is het absolute hoogtepunt van Roadburn dit jaar, zeker ook omdat ik dit niet helemaal zag aankomen. Tot tranen geroerd worden door doommuziek, jawel dat kan.

… De mengeling van sludge-achtige doom, gothic en post-metal klinkt namelijk erg indrukwekkend. De sound is log en zwaar, terwijl de theatrale, dreigende nummers zich traag ontvouwen. Tegelijkertijd zorgen de hallucinerende vocalen van Andrade voor een bijzonder accent. Haar vrij unieke stemgeluid vormt de belangrijkste schakel binnen en tussen de afwisselende nummers, die zich nauwelijks in bestaande hokjes laten vangen. – Metalfan.nl

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=uwRXsE8x6qQ&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=XR1fILkvSlA&w=450]

[spotify id=”spotify:album:2xCVSssEcXwr8bNcmm5s6G” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

3 antwoorden op “Play: album van de week (17, 2016): Sinistro – Semente”

Reacties zijn gesloten.