Play: album van de week (18, 2016): Roald van Oosten – Oh Dark Hundred

roaldvanoostenWeek 18 inmiddels. Deze week is Roald van Oosten in de aanbieding met Oh Dark Hundred.

Frontman van het in 2008 gestopte Caesar maakt een mooie, rijke, volle, afwisselende en licht eigenwijze (solo)plaat. Het bevat een aantal bloedmooie parels van indiepopsongs (hier en daar moet ik ook denken aan dEUS), maar ik moet het ook zeker nog wat beter en vaker tot me nemen.

… Oh Dark Hundred is een geslaagde soloplaat geworden, een album vol sfeerrijke pop met speelse en ruwe randjes. Het meest opvallende blijft Van Oostens indringende stemgeluid. Zijn hese, relatief hoge zang kan nog steeds extra emotie en spanning aan een song geven. … over het algemeen moet Oh Dark Hundred het niet van de bravoure hebben. Daar is echter niets mis mee. De meeste songs op dit album komen door hun eigenzinnige popsferen toch wel goed over.- Written in Music

… De soloplaat van Roald van Oosten staat vol prachtige ambachtelijk gecomponeerde liedjes…. houdt een beetje het midden tussen wat Caesar in het verleden deed en dat andere project van Van Oosten, Ghosttrucker. Het is rustiger en minder hard dan Caesar kon zijn, maar de speelsheid is onverminderd terug te vinden in het solowerk van Van Oosten. Net als de licht melancholische toets. Oude fans van Caesar hebben er een juweel in de platenkast bij.- Muzine

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=JXINhJ-KGi8&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=3WB1QPEYs8w&w=450]

[spotify id=”spotify:album:62JNkpTicUCsmj2CpXMkkP” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify