Gezien: Non-Alignment Pact, Brebl, Nijmegen

DSC07019Al weer even geleden, maar toch nog even dumpen in mijn – eh – muzikale dagboek: 23 april was in Brebl (oud Honig-terrein) in Nijmegen de CD-release van een band die ik al volg toen ze nog als Joy Division cover-act in een of ander vaag jeugdhonk in Nijmegen optraden, samen met o.a. een hilarische Nirvana-coveract overigens. Maar we hebben het over Non-Alignment Pact dus. Inmiddels laat de zomer zich zien, maar op die avond was het nog behoorlijk koud en fris. Muts en handschoenen aan. Maar ‘NAP’ maakt dan ook niet direct ‘mooi weer-muziek’.

Nee, het mag ook wel donker wezen. Naar eigen zeggen maakt Non-Alignment Pact uit Nijmegen stevige post-punk gecombineerd met donkere, spannende, melodieuze darkwave. Krassende, koude gitaren, een donkere, zware bas, kille synths en mechanische drums creëren de zwarte soundscape van onze Zeitgeist. Dit is muziek die je in je onderbuik voelt. Met invloeden van Joy Division, The Cure, Killing Joke, Depeche Mode, Nine Inch Nails. En meer eigentijdse bands als Savages en Soft Moon vinden ze ook leuk.

Weinig aan toe te voegen. Na een (bijzonder fijne en soms lekker vinnige) Fruit of the Original Sin als support-act vanavond is het de beurt aan de vier heren van NAP. In de loop van de tijd is de band duidelijk gegroeid. Met //// hebben ze dan ook een goed product in handen, met prima nummers en goed en helder geproduceerd. Dat verdiende ook wel een klein feestje in dat gezellige Brebl (fijn speciaalbier ook op de tap), waar het ongetwijfeld nog tot dieper in de nacht gezellig onrustig zou blijven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Alle – uiteraard donkere – foto’s hier.

Official video “end?”:

Meer info Non-Alignment Pact:

Leden:

  • Tjaco van Cromvoirt: Drums
  • Marcus Fressmann: Bas
  • Ger Hermsen: Gitaar
  • Martijn Huijgen: Zang, Gitaar, Synthesizer

Reviews ////:

NAP

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s