Play: album van de week (19, 2016): King Gizzard & The Lizard Wizard – Nonagon Infinity

king_gizzard_and_the_lizard_wizard_nonagon_infinityWeek 19 is al geweest. Die week was King Gizzard & The Lizard Wizard in de aanbieding met Nonagon Infinity.

En alweer een nieuwe plaat van deze bizar productieve opzwepende funky fuzz-psychers. Stap op deze nieuwe trein, aangejaagd door de twee drummers en de vijf andere funkpsychbrothers, in een oneindige loop van het einde terug naar het begin. Niet te stoppen deze band.

Na de acidjazz op Quarters en de pastorale kleiwereld op Paper Mâché Dream Balloon van vorig jaar, leken de heren hun garagekant in de stalling te hebben geparkeerd. En dan sta je bij de eerste tellen van deze plaat wel even met je oren te klapperen. De snoeiharde ‘head first’ King Gizzard is namelijk terug, met een onverbiddelijk ruige plaat. – The Daily Indie

… onweerstaanbare drive van dit bandje, afgekeken van de krautrock, dus meestal geboren uit één aanhoudende basnoot. … met af en toe een Frank Zappa-twist (Invisible Face) of wat Ramones-furie (Road Train) om de diversiteit te waarborgen. Punk, noemen ze het zelf, maar daarvoor is de muziek te ongevaarlijk. Deze schoffies pompen liever lach- dan gifgas door de speakers. En het verveelt nooit. … – OOR

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

Eén reactie op “Play: album van de week (19, 2016): King Gizzard & The Lizard Wizard – Nonagon Infinity”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s