Play: album van de week (20, 2016): Non-Alignment Pact – ////

non-alignment-pactWeek 20 inmiddels. Deze week is Non-Alignment Pact in de aanbieding met ////.

Band uit Nijmegen en omgeving maakt uitstekende plaat in eigen beheer. Post-punk en darkwave, dat herinnert aan genregenoten uit het verleden, maar is hier ook fijn naar het heden is getrokken, met een frisse benadering en fijne heldere productie. En natuurlijk sfeervol donker, zoals het hoort. Luistert bijzonder fijn weg.

Non-Alignment Pact uit Nijmegen biedt stevige Post-Punk gecombineerd met donkere, spannende, melodieuze Darkwave. Krassende, koude gitaren, een donkere, zware bas, kille synths en mechanische drums creëren de zwarte soundscape van onze Zeitgeist. Dit is muziek die je in je onderbuik voelt. – NAP Facebook

… Acht heerlijke postpunktracks die worden gedomineerd door opzwepende gitaren, strakke ritmes, energieke songs en, zoals het hoort, voorzien van de nodige portie weemoed. … een stevig postpunkgeluid neer dat zich tussen het rauwe van Gang Of Four en het geniale van Agent Side Grinder situeert. Soms punky, soms wave, en je zal hierin beslist de typische vroegere Clan Of Xymox-gitaartjes herkennen. … een regelrechte aanrader voor iedere postpunkfan die lak heeft aan radiovriendelijke songs! – ConcertMonky

… op de proppen komend met een subliem album. Bijzondere Wave en al even donkergrijze Postpunk doen het behangpapier van je ziel losweken. Niets ontziend, blik op oneindig en klaar om het daglicht te trotseren. – DarkEntries

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Bue1RXtiS4k&w=450]

[spotify id=”spotify:album:3VUNaAQFpz2xBdqevhiw6l” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify