Play: album van de week (27, 2016): Savages – Adore Life

Savages-AdoreWeek 27, die hadden we ook nog ooit eens. Vergeten te posten. Die week was Savages in de aanbieding met Adore Life.

Niet direct heel recent ook, maar van eerder dit jaar. Door het optreden van Savages op Down The Rabbit Hole alsnog maar even als plaat van de week. Postpunk uit Londen van vier dames dus, voor het eerst gezien op de-Affaire 2012 en in 2013 in Doornroosje. Uiteindelijk ontkom je niet aan die vuistslag.

… Want ondanks dat net aangestipte nadeel – wie Savages hoort, hoort toch vooral een mix van Siouxsie-zang, Bauhaus-songstructuren, Dead Kennedys-gitaren en PiL-ritmiek – is Adore Life een gedreven en vooral bloedspannende plaat, waar de creativiteit en het enthousiasme vanaf druipen. …  Er gebeurt sowieso véél op Adore Life. Contrasten – donker/licht, hard/zacht, gejaagd/beheerst – worden gezocht en gevonden, de ritmesectie springt soepel van tribale galop naar straffe punkfunk, gitariste Gemma Thompson zorgt voor decors in alle kleuren en intussen vliegen de melodieuze vondsten af en aan. … sterke, krachtige en overtuigende plaat.- OOR

En rekt het Londense Savages de muzikale grenzen van de venijnigste postpunk-uithoeken nog een stukje verder op? Niet zo ver als je allicht zou verwachten na vooruitgesnelde singles … , die iets anders lieten horen dan op debuut Silence Yourself. Maar wat maakt dat uit, als een duidelijke boodschap er met zo’n vernietigende kracht wordt ingeramd zoals op deze vuistslag van een plaat. … stevig doormarcherende, dansbare postpunkstampers dus, waarin het galmende gitaarwerk van Gemma Thompson met genoeg dissonante tonen vaak de melodie onderuit haalt en waarin nog iets fellere zangeres Jehnny Beth de baas is. Wel speelt de band hier en daar nog sterker met zoiets als spanningsopbouw …  – Kicking the Habit

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Y7ZpPsaMNMM&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=kvvhHT0B5ck&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=JkICznLrnew&w=450]

[spotify id=”spotify:album:6c3UkztmOmW2GtunSNN3NZ” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

Scroll naar boven