Play: album van de week (33, 2016): Radar Men from the Moon – Subversive II (Splendor of the Wicked)

RMFTMWeek 33 inmiddels. Deze week is Radar Men from the Moon in de aanbieding met Subversive II (Splendor of the Wicked).

Space/psychrock collectief Radar Men from the Moon heeft deel twee uitgebracht van de Subversive trilogie. We hoorden het al op het Eindhoven Psych Lab dit jaar, de band verkent het universum en zoekt wat meer de afwisseling in vergelijking met de wat scherpere stofzuigerpsych op Strange Wave Galore. Subtieler, afwisselender met meer kraut en repeterende patronen tot aan psychtrance aan toe. Een boeiende ruimtereis naar nieuwe oorden.

… Het album Subversive II: Splendor of the Wicked bestaat uit vijf instrumentele, unieke nummers, die toch samen een geheel vormen. Dit album refereert wellicht meer naar de post-punk van jaren 80 en wellicht zelfs de vroege acid house uit de jaren 90, dan naar de psychedelische spacerock van de jaren 70 waar RMFTM mee is begonnen. Echter is het werk van RMFTM te verfijnd en gelaagd om door te gaan voor instrumentele techno. Op dit album zijn zowel synth als drumcomputer samples ingezet evenals een veelheid aan gitaareffecten. .. Gelukkig is en blijft RMFTM een rockband. Het kille synth geluid, de post-punky gitaren, het gebruik van de drumcomputer en de alom hoorbare electronica op Subversive II de duistere en industriële richting aan waar de muziek van RMFTM heen gaat.  – Eindhoven Rock City

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=MfrFAlT3snk&w=450]

[spotify id=”spotify:album:5E1WcGZibKnFlzhkBKz8Li” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *