Play: album van de week (37, 2016): Klangstof – Close Eyes to Exit

klangstof_coverWeek 37. Deze week is Klangstof in de aanbieding met Close Eyes to Exit.

Project en de band van Koen van de Wardt, bassist (sinds 2013) van Moss. Prachtige plaat, misschien wel het mooiste Nederlandse album van dit jaar. Elektronisch georiënteerde indiepop met hier en daar post-rock sferen en een wolk van melancholie, uitstekende heldere productie. Bijzonder mooie composities.

… Klangstof staat voor warme elektro met ijzersterke liedjes waarin stilte, rust maar ook grootse dynamiek de hoofdrol spelen. Van der Wardt speelt in veel van zijn liedjes – Hostage is een treffend voorbeeld – met de opbouw in volume en intensiteit. Dat gebeurt bijna ongemerkt, sluipend, maar gaat van stil naar overdonderend hard. Buitengewoon knap gedaan en meeslepend om naar te luisteren. – Muzine

… Hoe intens de arrangementen op Close Eyes To Exit ook worden, Klangstof bereidt je altijd netjes voor op grootse hoogtepunten, zodat je als luisteraar nooit het gevoel krijgt dat ze verloren raken in een eindeloze brei aan geluiden. Klangstof heeft de kunst van het doseren gewoonweg perfect in de vingers.- 3voor12

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

Eén reactie op “Play: album van de week (37, 2016): Klangstof – Close Eyes to Exit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s