Play: album van de week (38, 2016): Palace Winter – Waiting for the World to Turn

palacewinterWeek 38. Deze week is Palace Winter in de aanbieding met Waiting for the World to Turn.

Heerlijke achtergrond-indie van dit duo (Carl Coleman & Caspar Hesselager) uit Kopenhagen. Geen idee waar ik deze tip vandaan heb, maar het is een fijne ‘niks aan de hand’-plaat, beetje richting Real Estate of DIIV. Prettig rinkelende gitaren, koortjes, refreintjes, gouden melodietjes, lichtvoetig, zomers, en sprankelend. Met een lichte echo en een spettertje psychpop.

… Well, this duo knows very well how to compose a radio-friendly psychedelic indie pop song. The nine tracks are all accessible (think of Snow Patrol), but with strange Radiohead-like structures and enchanting Bunnymen guitars. Not original? At the contrary! You think you heard it before, but by using the right finesses, Winter Palace manages to come up with a very own sound. Nine beautiful songs of high quality! – peek a boo

Met hun single ‘Soft Machine’ vestigde Winter Palace de nodige aandacht op zich in Engeland. Sinds de release van hun debuutalbum ‘Waiting fort he World to Turn’ zijn de spotlights alleen maar feller gaan schijnen op het Australische – Deense duo. De organische manier van songwriting van Carl Coleman en de abstracte electro van producer Caspar Hesselager smelten samen tot atmosferische songs. Met een wall of sound van gitaren en synths creëren ze een hypnotiserende intense liveshow.- Altstadt

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=PLQcQFBsZYs&w=400]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=xT-S3mII1OE&w=400]

[spotify id=”spotify:album:4uQn1wMjfnDApaGCHYgQY7″ width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *