Play: album van de week (42, 2016): Dans Dans – Sand

dansdans-sandWeek 42. Deze week is Dans Dans in de aanbieding met Sand.

Een nieuw album van het Belgische trio Dans Dans is bij voorbaat een no-brainer, en zo op het eerste gehoor weer een uitstekende worp. Puike psych, blues/country, en jazz, of iets in die hoek. Ik schreef al eens over 3: ‘Dans Dans neemt je mee naar een nachtclub in Italië waar je een zwoel dansje waagt met de bloedmooie vrouw van een maffiabaas. Spannend, avontuurlijk, en enorm sexy’. Nu geen 4 maar Sand, dat aan zou kunnen sluiten bij Strand, solo-plaat van Bert Dockx, ook frontman van het geweldige Flying Horseman. Maar dat zal wel toeval zijn.

… Daardoor brand je nu eens je tenen aan een gloeiend strand aan de Malinese kustlijn, dan weer waaien stoffige korrels op als in een spaghetti-western. Elders wordt ook een zandkasteel uit mulle basnoten en drassige gitaren opgetrokken, en ontregelen tegendraadse drums al eens uw vitale levensfuncties. Eén constante: moeiteloos neemt deze fanfare van hunker en levensdorst je op sleeptouw. Deze Dans Dans grossiert in sfeer, eenvoud, meesterschap – DeMorgen

…Elke song op ‘Sand’ biedt de solide onderbouw van bas en slagwerk, gecombineerd met de zweverige, mysterieuze gitaar van Dockx: soms dreigend, maar tegelijk subtiel, soms speels, maar ook serieus.  Ook op deze vierde plaat is de muziek van Dans Dans heel herkenbaar. Misschien dat ‘Sand’ wel iets dromeriger is dan zijn voorganger, maar voor de rest verschilt dit album niet zo veel van ‘3’. Maar dat hoeft toch niet als ook die vorige cd al uitstekend was? – Cutting Edge

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s