Play: album van de week (47, 2016): LITE – Cubic

liite-cubicOkay, ik loop wat achter. Week 47. Deze week is LITE in de aanbieding met Cubic.

De Japanse band LITE stond in 2011 in het voorprogramma van Maybeshewill. Het is zeldzaam dat een onbekende supportact bijna beter is dan de hoofdmaaltijd, maar daar in EKKO had ik toch een beetje het gevoel dit voorafje net even leuker te vinden. Natuurlijk is er een factor verrassing dat meespeelt, maar Cubic is zeker een nieuw bewijs van mijn gelijk, al denk ik nog steeds dat de heren live nog net een tandje sensationeler zijn. De heren brengen een soort instrumentale post-rock met math- of progrock en een geur van jazz en funk. En wat Japanse shoyu-saus. Zoals ik toen al schreef: ‘De gitaren draaien de meest aanstekelijke ritmes in elkaar, aangevuld door toetsen, een laptop en het indrukwekkende spel op bas plus heerlijk en intensief drumwerk‘.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=E_wX9yQLI5I&w=400]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=OTGFAbmdQoQ&w=400]

[spotify id=”spotify:album:0reA1l1sVU07wKoavSQDdf” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2016 hier op Spotify small_spotify