Play: album van de week (1, 2017): Mondo Drag – The Occultation of Light

mondo-dragWeek 1. Deze week is Mondo Drag in de aanbieding met The Occultation of Light.

Stond in mijn lijstje beste albums van 2016, maar was nog geen album van de week geweest. Gelukkig zijn er aan het begin van het jaar nog weinig nieuwe albums uit 2017, dus we nemen even een greep uit vorig jaar. Het Amerikaanse Mondo Drag maakt smakelijke seventies rock, zoals we op Roadburn zagen vorig jaarDenk aan Pink Floyd ten tijde van Atom Heart Mother, Caravan en Nektar. Seventies psych, prog en wat kraut zo ongeveer. Lekker zo’n orgeltje toch altijd en het wordt geserveerd met aardig wat wisselingen in tempo en stijl. Van standaard bluesrock en fijnzinnige gitaarsolootjes tot de wat zwaardere riffs en psychende gitaren en effecten uit Korg-apparatuur. Weinig gezongen, dat hoeft van mij ook niet altijd, en soms ook echt mooi opgebouwd zoals dat ene nummer met die prog-achtige ritmes en een Oosters tintje. Okay, soms is het wel erg laidback, maar daardoor wordt het des te smakelijker als er dan toch weer verslavende groove in komt.

… Mondo Drag overstelpt je met heerlijk gefreak, licht aggressieve, psychedelische klanken en de fijne, nasale stem van Noland Girard. Out Of Sight is zodanig verwarrend, dat je niet weet of je moet relaxen of juist flink headbangen. … The Occultation Of Light heeft alles in zich om de liefhebbers van psychedelische rock en stoner te plezieren. … Van alle liefdevolle knipogen is degene naar de hardrock van eind jaren zestig het duidelijkst.
– Metalfan.nl

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s