Play: album van de week (2, 2017): Darkher – Realms

darkher-realmsWeek 2. Deze week is Darkher in de aanbieding met Realms.

Nog een mooie donkere folkdoom-achtige plaat van een Roadburn-band en gewoon over het hoofd gezien vorig jaar. Singer-songwriter Jayn H. Wissenberg maakt donkere mysterieuze folk / gothic (denk aan Chelsea Wolfe bijvoorbeeld) met mooie zachte (cleane) zang. Over het optreden in 2015 schreef ik: Het klinkt mooi duister en mysterieus. Sfeervolle folk / gothic, met een postmetal-achtig gitaartje voor de wat stevigere noot. De drummer produceert mooie volle slagen in een langzaam tempo. Verder veel melodie, maar niet te veel. En uiteraard de mooie serene, satijnen zang van singer-songwriter Jayn H. Wissenberg, die me ergens wel doet denken aan Portishead. Als er een echte Angel of Death zou bestaan, zou het moeten klinken als haar bij Darkher.

… Wie al bekend is geraakt met de sound van Darkher weet dat de muziek gedrenkt is met duistere soundscapes, aangevuld met de dromerige en tevens krachtige stem van mevrouw Wissenberg. … De kracht van Realms bevindt zich in de afwisseling, waardoor het album na elke luisterbeurt een hoge replaywaarde heeft. Al met al is het aanrader voor liefhebbers van doom, heavy prog en gothic metal. – Zware Metalen

… dark folk meets doom heeft een in de basis effectieve compositorische eenvoud. Gepaste effecten en in de sleutelrol sterk intrigerende zang jagen daarin een nauwsluitende en goed meevoerende atmosfeer aan. … De benoemde soundtrackvibe van Realms wisselt in smaakvolle schakeringen van dreiging en angst naar weemoed en desolaatheid. … een plaat die raakt in een groot gevoel. De sterk bedwelmende, nevelige atmosfeer blijft over de hele linie kaarsrecht overeind staan. Of dat nu is in de slepende doom-delen waar heavy gitaren en/of aanzettende drone en ambient domineren, of bij de vaak akoestische en meer ingetogen stukken. – Never Mind the Hype

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify small_spotify

2 Reacties op “Play: album van de week (2, 2017): Darkher – Realms”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s