Play: album van de week (4, 2017): Kreator – Gods of Violence

rsz_kreatorgodsofviolenceWeek 4. Deze week is Kreator in de aanbieding met Gods of Violence.

Echt veel fijne platen zijn er nog niet in het nieuwe jaar vind ik, maar opeens werd ik weer eens meegetrokken door ouderwetsche thrashmetal. Het geeft ook wel aan dat deze wervelwind goed en strak is uitgevoerd door Kreator, opgericht in 1982. Deutsche Gründlichkeit. Jazeker. Een portie metal is soms best smakelijk, al weet ik nooit precies wanneer en waarom ik er dan voor in de stemming ben. Blijkbaar nu even.

… Gods Of Violence is weer een beestachtig goed geproduceerde wervelstorm met een aantal verschrikkelijk snelle trash metal stukken, heel veel grootse melodieën en Engels met een het snerende Duits accent. … Toch gaat het gaat mij persoonlijk ook soms net iets te veel richting power metal en wordt het voor mijn smaak wat cheesy. – Written in Music

 

… Na de eerste vier nummers gaat het tempo iets omlaag en komt de groove om de hoek kijken, met het fantastische en licht Keltisch aandoende Hail To The Hordes als hoogtepunt. En dat Mille af en toe zuiver wil zingen, weten we inmiddels ook. Hij doet het op Gods Of Violence nog even in het afsluitende en zeer melodieuze Death Becomes My Light. … Het is een cd geworden die voortborduurt op de laatste paar cd’s, maar ook teruggrijpt op de begindagen van de band, toen er uitsluitend op hoog tempo werd gespeeld. Het beste van twee werelden en het eerste hoogtepunt van 2017. – Zware Metalen

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify small_spotify

2 Reacties op “Play: album van de week (4, 2017): Kreator – Gods of Violence”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s