Play: album van de week (9, 2017): BRIQUEVILLE – II

BRIQUEVILLE – IIWeek 9. Deze week is BRIQUEVILLE in de aanbieding met II.

Briljant half uurtje daar op Roadburn 2015. Ik zie ze nog staan in de mist, met hun monnikspakken a la Sunn O))). Doommetal pakt me niet altijd, maar deze Belgen smeten het toen hard in m´n gezicht. Met zo´n dikke apotheose op het einde, net zoals Bongripper op hetzelfde festival me kon vastgrijpen. Maar dit is zelfs nog met nog wat meer finesse en afwisseling, ingesmeerd met fijne post-metal en zoiets als blackgaze blijkbaar. Een brute rituele slachting. En dat is sinister, duister, donker, spannend, obscuur, en obsceen. Maar ook prachtig, met gevoel en melodie. Dat onderstreept deel II ook maar weer eens.

[vimeo 200632333 w=640 h=360]

[spotify id=”spotify:album:4fjqEVL6WcKmMhT4Ufom28″ width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify small_spotify

Eén antwoord op “Play: album van de week (9, 2017): BRIQUEVILLE – II”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *