Play: album van de week (11, 2017): Spoon – Hot Thoughts

Spoon-Hot-ThoughtsJa, ja. Ik loop weer wat weken achter. Terug naar week 11. Die week was Spoon in de aanbieding met Hot Thoughts.

Spoon maakt indie/artrock en komt uit Austin, Texas. De band werd opgericht in 1993, maar kwam blijkbaar nog niet eerder zo prominent op mijn netvlies (al heb ik toch echt wel eerder werk gedraaid). Hot Thoughts pakte me in eerste instantie met twee vooruitgesnelde singles. “Can I Sit Next To You” is, naast het funky lijntje, vooral opvallend door het verslavend lekkere en opvallend hard knallende synthesizer stuk, een majestueus refreintje dat uit het niets lijkt te komen, maar het tilt het nummer briljant naar een hoger niveau. Titelnummer “Hot Thoughts” is als geheel enorm verslavend en kan ik maar blijven luisteren. Dat lijkt simpel in elkaar te zitten maar is volgens mij bijzonder vernuftig in elkaar gezet en briljant gelaagd. Het lijkt me een band die de jarenlange ervaring nu echt omzet in creatieve expansie in plaats van herhaling. Mooie variatie op dit album, soms ook binnen nummers. Een van de betere platen van het jaar, dat weet je nu al. Live te zien op Down the Rabbit Hole dit jaar.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=XrLVAQYfeZ4&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=6_yJYNF_Qas&w=450]

[spotify id=”spotify:album:25Z3GFmKx6ntosMpCSngnI” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify small_spotify

Eén antwoord op “Play: album van de week (11, 2017): Spoon – Hot Thoughts”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *