Play: album van de week (12, 2017): Spidergawd – Spidergawd IV

spidergawdIVTerug naar week 12. Die week was Spidergawd in de aanbieding met Spidergawd IV.

Het eerste album zonder formele connectie met leden van Motorpsycho, want drummer Kenneth Kapstad had het blijkbaar erg naar zijn zin bij Spidergawd en heeft Motorpsycho verlaten. Beide bands hebben natuurlijk ook genoeg vraag naar optredens, wellicht is het ook niet meer te combineren. Misschien ook wel de reden dat bassist Bent Sæther al eerder gestopt was met Spidergawd, en uiteraard nog wel bij Motorpsycho zit. Sæther werd geloof ik al weer een jaartje terug vervangen door Hallvard Gaardløs die ook wel wat op hem lijkt, maar zijn bas met rechts bespeelt in plaats van links. Enfin. De trein dendert verder, en dit is een aardige vierde worp van de band. Niet heel verrassend of heel anders, maar nog steeds gewoon lekkere rock met ballen. Of noem het een mix van laat zestiger, begin zeventiger jaren rockbands als MC5, Led Zeppelin, Black Sabbath en Stooges en latere bands als Soundgarden en Queens Of The Stone Age, aldus een beschrijving hier (dan hoef ik dat zelf niet te verzinnen).

Spidergawd staat op donderdag 25 mei op Dauwpop, op zondag 16 juni op het Valkhof Festival, en op 15 juli op Zwarte Cross.

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify small_spotify

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s