Play: album van de week (14, 2017): Timber Timbre – Sincerely, Future Pollution

ac130Week 14. Deze week is Timber Timbre in de aanbieding met Sincerely, Future Pollution.
Ik zag de band uit Canada ooit eens op Lowlands en toen was ik wat verward. Vond ik het nu echt heel goed of toch een beetje saai? De subtiele liedjes van Taylor Kirk (denk dark/freak/psych-folk/blues, avant garde), konden somber, donker, en ongemakkelijk klinken, maar er zat soms ook een prachtige melancholische ondertoon in. Je zou frontman Taylor Kirk kunnen typeren als een professionele droefsnoet, maar het is zeker niet alleen maar depressief. Ook niet op deze plaat. Het buigt ook wel eens mooi om naar iets meer optimistische schoonheid. Geen makkelijke plaat weer (je moet er van houden ook, je kunt dus ook in slaap vallen, lees deze review), maar de sfeer lijkt wel weer raak op dit album, al moet ik het nog eens beter beluisteren.

Timber Timbre staat op Dour, en dat is rond het Valkhof Festival. Na een afgezegd optreden in 2014 (wegens een gebroken arm), mag hij het wel eens keer in Nijmegen inhalen vind ik. Valkhof Festival: pak je kans!

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify small_spotify

 

 

Eén reactie op “Play: album van de week (14, 2017): Timber Timbre – Sincerely, Future Pollution”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s