Play: album van de week (19, 2017): Pond – The Weather

pond_the-weather_packshot-600Een tijdje geleden was de weekplaat The Weather van Pond.

De Australische psychpopband heeft weer een lekkere eigenzinnige plaat uit. De band heeft nog altijd kruisverbanden met grote broer Tame Impala. Nick Allbrook, zanger/gitarist van Pond, speelde jaren in Tame Impala op gitaar, en Jay Watson zit nog steeds in beide bands. Andersom hebben Kevin Parker, Cam Avery en Julien Barbagallo van Tame Impala allen wel eens in Pond gezeten. En de producer van deze nieuwe plaat? Juist, Tame Impala frontman Kevin Parker. Maar Pond heeft eigen bestaansrecht. Ook deze nieuwe plaat is weer fijn eigenwijs dus, soms vrolijk, en bij vlagen wat lastig te volgen. Nieuwe schoenen kunnen wringen. Maar als je de nummers wat langer laat inslijpen dan voelen ze steeds comfortabeler. Vind ik dan. Pyschpop met een twist. En veel leuker dan die laatste slome synthdisco-plaat van die band van Parker zelf. Vind ik dan.

Pond is te zien op Down the Rabbit Hole festival, vrijdag 23 juni, om 17:45 in de Teddy Widder-tent.

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify 

Eén reactie op “Play: album van de week (19, 2017): Pond – The Weather”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s