Play: album van de week (30, 2017): Anathema – The Optimist

anathemaWeek 30. Deze week was Anathema in de aanbieding met The Optimist.

Ik twijfelde nog wat aan deze plaat van Anathema (uit Liverpool), het is bij vlagen wel een erg zoet broodje prog (zo liep ik misschien wat te vroeg weg bij het optreden op Roadburn 2015 ook), maar er staan wel een paar hele gave nummers op, of nummers met prima passages. Het doet hier en daar ook wel wat denken aan een Riverside of Steven Wilson. Dan neem je de rest maar voor lief. Heb ik bij Steven Wilson ook wel eens. Prijsnummer vind ik het uptempo “Can’t Let Go”, wat een prachtnummer is dat. En ook “The Optimist” mag er wezen. En het (tevens uptempo) “Leaving It Behind”. Dat zijn krenten uit de pap, maar misschien moet ik nog eens verder zoeken.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=BIFynV7Gvko&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=8y1ROzCUpbU&w=450]

[spotify id=”spotify:album:2MXZ5iBdwsSzzlZszRZoTY” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify 

Eén antwoord op “Play: album van de week (30, 2017): Anathema – The Optimist”

Reacties zijn gesloten.