Play: album van de week (32, 2017): Amplifier – Trippin’ with Dr. Faustus

amplifierWeek 32. Deze week was Amplifier in de aanbieding met Trippin’ with Dr. Faustus.

Nieuw album van de band uit Manchester, nog steeds met gitarist Steve Durose (sinds 2011, voorheen van (een favoriete band van me maar helaas opgedoekte) Oceansize), bassist Alexander “Magnum” Redhead (vanaf 2012) en originele leden vanaf 1999 Sel Balamir (zang/gitaar) en Matt Brobin (drums). Een degelijke worp van de heren, wellicht wat minder prog dit keer (dan ik zou willen denk ik), al is de sound van de band direct herkenbaar. Het voelt als wat meer standaard (wel fijn door-riffende) stonerrock met wat psych-saus en hier en daar fijn shreddende gitaarsolo’s. En uiteraard met de nog steeds wat ijle zang van Balamir als luchtig geklopte slagroom op je zware stuk chocoladetaart. Niet alles is raak geloof ik, maar ik moet het ook nog even wat vaker luisteren. Zo te horen is er wel wat meer afwisseling dan eerdere albums, met ook wat rustigere songs, en met ook oudere songs als “Silvio” (single uit 2012 blijkbaar) en “Horse” (laatste nummer op Residue uit 2015 aldus hier, alleen staat die niet op Spotify zo). Een aardig volvette productie zo te horen (opgenomen op tape las ik ergens). Bij het begin van “Kosmos (Grooves of Triumph)” moest ik overigens even denken aan “Pyromaniac” van Steak Number Eight, maar dat is meer voor mijn persoonlijk notitieblokje.

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify 

 

Eén reactie op “Play: album van de week (32, 2017): Amplifier – Trippin’ with Dr. Faustus”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s