Play: album van de week (42, 2017): Bjørn Riis – Forever Comes To An End

Bjorn Riis - Forever Comes To An EndWeek 42. Deze week was Bjørn Riis in de aanbieding met Forever Comes To An End.

Ik ken Airbag eigenlijk niet zo, maar ergens kwam ik dit tweede solo-album van de Noorse frontman tegen van die band. Bjørn Riis maakt hier wel hele aardige prog in de lijn van bijvoorbeeld Steven Wilson (of Porcupine Tree, Blackfield) of bands als Riverside of Marillion. Hier en daar is het wat langdradig / soft (in mijn oren wat te symfonisch), maar soms is het gewoon mooi, en hier en daar lekker wat steviger zoals in het avontuurlijke “Forever Comes to an End” (Porcupine Tree/Steven Wilson-achtig) en het heerlijke (en instrumentale) “Getaway” dat me ook doet denken aan Archive (in het begin) en Pink Floyd. Een netjes verzorgde, fijne plaat met een aantal mooie hoogtepunten.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=GVwUrw5hNVs&w=450]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cuGTuNKKgso&w=450]

[spotify id=”spotify:album:3NrbvHDYXlJsMXQJb8c7Ke” width=”300″ height=”380″ /]

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify 

 

Eén antwoord op “Play: album van de week (42, 2017): Bjørn Riis – Forever Comes To An End”

Reacties zijn gesloten.