Play: album van de week (45, 2017): pg.lost / Wang Wen – Split

pglostwangwenWeek 45. Deze week was pg.Lost / Wang Wen in de aanbieding met pg.lost / Wang Wen – Split.

Het Zweedse pg.lost kwam ik laatst weer ergens tegen als post-rock-tip, dus nooit verkeerd om dat soort bands in de gaten te blijven houden. Dat heeft Facebook ook in de gaten, want het Chinese Wang Wen kwam er regelmatig langs in een advertentie voor een optreden van die band in Tivoli De Helling, 3 februari volgend jaar. Nu werd ik weer eens door Spotify op het verkeerde been gezet, want deze split LP stamt al uit 2012 in plaats van 2017 zoals op Spotify staat, maar goed, dan vergeten we beide bands niet. De muziek van pg.lost is voor fans van Maybeshewill, Russian Circles en Explosions In The Sky (aldus hier). Op “Desperdicio, Pt. II” wordt dat nog lekker heftig op het einde. Wang Wen maakt duistere, melancholische post-rock, voor liefhebbers van bands als Explosions in the Sky, Godspeed You! Black Emperor en MONO, aldus hier.

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s