Play: album van de week (46, 2017): Soen – Lykaia

soenWeek 46. Deze week was Soen in de aanbieding met Lykaia.

Band van Martin Lopez, oud drummer van Opeth en Amon Amarth. Sommige stukjes doen echt aan Opeth (oude stijl) denken, en denk verder aan bands als Tool, Karnivool, TesseracT, Anathema en Steven Wilson/Porcupine Tree. Zanger Joel Ekelöf grunt overigens niet en zingt verder aardig, maar wat lichtjes, en doet ook wel wat denken aan Mariusz Duda (Riverside). Het lijkt dus wel op de voornoemde bands, maar niet alles is creatief gezien over de hele linie interessant. Hier en daar voelt het wat vlak en/of zijn de zangmelodieën me wat te gladjes (“Lucidity” zet mooi aan maar is over het geheel behoorlijk flauw), maar verder is het een hele aardige progmetal-plaat, met ook iets meer punch en opwinding dan de laatste platen van Opeth, al is dat niet helemaal te vergelijken. Dus mocht je op zoek zijn naar iets meer ouderwetsch Opeth-iaans-achtig werk dan is dit alternatief niet heel onaardig.

Check de hele lijst van 2017 hier op Spotify 

Eén reactie op “Play: album van de week (46, 2017): Soen – Lykaia”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s